China: Productia inregistreaza cea mai slaba performanta din ultimele opt luni

Miercuri, 01 August 2012, ora 14:45
1317 citiri
China: Productia inregistreaza cea mai slaba performanta din ultimele opt luni

Activitatea pe segmentul industriei prelucratoare din China a inregistrat in iulie cel mai lent ritm de crestere din ultimele opt luni, din cauza declinului cererii pe plan intern si a exporturilor.

Indicele Purchasing Managers Index (PMI), care arata situatia economica din sectorul manufacturier, a scazut luna trecuta la 50,1%, de la 50,2% in iunie. Un indicator PMI de peste 50 indica o expansiune a activitatii din industria prelucratoare comparativ cu valoarea din luna precedenta, iar sub valoarea 50 indicatorul reflecta o contractie, in timp ce 50 sugereaza o stagnare.

Indexul pentru comenzile noi de export a scazut cu aproape un punct procentual, la 46,6 puncte.

Incetinirea cresterii economiei Chinei ar putea determina autoritatile de la Beijing sa relaxeze si mai mult politica monetara si politicile fiscale, ceea ce ar putea stimula economia in 2012, apreciaza unii analisti.

Produsul Intern Brut al Chinei a inregistrat o crestere anuala de 7,6% in al doilea trimestru din 2012, dupa o crestere de 8,1% in primul trimestru, a anuntat vineri Biroul National de Statistica (NBS).

Este al sasea trimestru consecutiv de incetinire a ritmului de crestere a celei de-a doua economii mondiale si totodata cea mai slaba performmata inregistrata de economia chineza dupa avansul de 6,6% inregistrat in primul trimestru al anului 2009, cand tarile occidentale erau grav afectate de criza economica si mondiala.

China: Crestere economica de numai 1,8% in T2

#China productie industriala, #ritm crestere productie industriala China, #China crestere economica , #China