China renunta oficial la serverele IBM, HP si Oracle

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 11:44
2241 citiri
China renunta oficial la serverele IBM, HP si Oracle

China inlocuieste serverele importate cu un brand fabricat local si testat cu succes de o banca de stat, parte a unei campanii a autoritatilor de la Beijing pentru cresterea securitatii informatice, scrie presa chineza, citata de Bloomberg.

Sistemul Tiansuo K1 al Inspur Group a inlocuit "in numar mare" servere importate, dupa testarea acestuia la o filiala din Xinjiang a China Construction Bank, a declarat seful de design al sistemului, Wang Endong, citat de publicatia oficiala a Partidului Comunist Chinez.

Sucursala bancii a inceput sa testeze serverele in august 2010, iar din 2011 acestea sunt folosite pentru toate afacerile, inlocuind produsele IBM, a afirmat unul dintre sefii departamentului IT al China Construction Bank.

Tot mai multe sectoare ale economiei vor incepe sa utilizeze Tiansuo K1, inclusiv electricitate, petrol si agricultura, scrie publicatia chineza.

Guvernul de la Beijing analizeaza daca dependenta sistemului bancar de serverele IBM compromite securitatea financiara a tarii, in timp ce agentii guvernamentale si o banca testeaza inlocuirea cu sisteme ale Inspur, a scris in mai Bloomberg, citand surse apropiate situatiei.

Un reprezentant al IBM a declareat ca grupul american nu are cunostinta despre o recomandare a guvernului chinez impotriva utilizarii serverelor IBM in sectorul bancar.

IBM si alte companii straine, precum Hewlett-Packard si Oracle controlau 99% din piata serverelor in China inainte de aparitia Tiansuo K1, a scris publicatia Partidului Comunist.

Tensiunile dintre SUA si China privind securitatea informatica se afla in crestere incepand din luna mai, cand procurorii americani au pus sub acuzare cinci militari chinezi pentru ca ar fi furat secrete ale unor companii americane.

#servere China, #China server local , #China