China: Securitatea Internetului trebuie crescuta pentru a face fata "fortelor ostile"

Marti, 20 Mai 2014, ora 08:36
1154 citiri
China: Securitatea Internetului trebuie crescuta pentru a face fata "fortelor ostile"
Sursa foto: Reuters

Un oficial chinez, responsabil de reglementarea accesului la Internet, a declarat ca securitatea trebuie consolidata, deoarece "fortele ostile externe" folosesc reteaua pentru a "ataca, calomnia si raspandi informatii flase", se arata intr-un articol publicat in presa chineza.

Wang Xiujun, directorul adjunct al autoritatii locale de reglementare a Interenetului, a declara ca politica de securitate este fundamentala, se arata in ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez, informeaza Reuters.

Declaratiile lui Wang coincid masurilor represive asupra liberei exprimari online, care s-a intensificat de cand a venit la putere, anul trecut, presedintele Xi Jinping. Masurile represive au atras critici de atat din China, cat si din lume.

"Acum, fortele ostile din exteriorul Chinei folosesc Internetul ca un canal principal de a (ne) distruge", a fost citat Wang. "'Libertatea internetului' este folosita pentru atacuri repetat, calomnii si raspandirea de zvonuri, intr-un efort de a submina stabilitatea tarii noastre si securitatea nationala".

Castigarea "razboiului ideologic" va "decide in mare masura viitorul partidului si tarii noastre", a spus Wang.

Presedintele Chinei vrea sa transforme tara intr-o "putere cibernetica"

In luna februarie, Xi a luat conducerea unui organism guvernamental pentru securitatea Internetului, afirmand ca scopul acestei masuri este transformarea China intr-o "putere cibernetica".

Partidul comunist a reluat campania impotriva liberei exprimari online. China are un control strict asupra media, iar cenzura este foarte raspandita, iar utilizatorii Internetului nu pot accesa informatii despre multe subiecte, fara a utiliza aplicatii speciale necesare depasirii restrictiilor impuse.

In acelasi timp, Wang a precizat ca tara sa vrea sa ridice nivelul de securitate al sistemelor si retelelor informatice si din cauza intruziunilor guvernelor straine in spatiul cibernetic al Chinei.

Oficialul chinez a adaugat ca sunt cateva state care si-au folosit puterea tehnologica pentru o supraveghere pe scara larga a internetului si pentru a fura secrete politice, economice, militare si ale corportaiilor.

El nu a precizat care sunt aceste tari, insa sunt multe cazuri in care China si SUA se acuza reciproc de spionaj.

Ministrul chinez al Apararii a anuntat ca tara sa intentioneaza sa creasca securitatea internetului dupa ce mai multe cotidiene au anuntat ca Agentia Nationala de Securitate a SUA a accesat serverele companiei Huawei pentru a obtine date importante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china internet, #securitate china, #securitate internet , #China