Chinezii doresc sa-si creasca importurile din Franta

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 10:16
1031 citiri
Chinezii doresc sa-si creasca importurile din Franta

China este pregatita sa importe mai multe produse franceze, in contextul in care schimburile sale comerciale cu Franta sunt considerabil excedentare, a dat asigurari, vineri, seful guvernului chinez, Li Keqiang, care a avut convorbiri cu presedintele francez, François Hollande, la Beijing.

"China nu vizeaza excedentul comercial. Ea vrea sa importe mai multe produse franceze", a declarat premierul chinez, potrivit delegatiei franceze, transmite AFP.

Dezvoltarea rapida a Chinei este "o oportunitate considerabila", susceptibila de a "trage cresterea mondiala" in sus, i-a raspuns François Hollande.

Presedintele Hollande si Li Keqiang au abordat, de asemenea, "dialogul economic si financiar la nivel inalt" la care vor participa, in viitor, ministrul francez de finante si omologul sau chinez, potrivit unei surse franceze.

Seful statului francez pledase joi, in prima zi a vizitei sale de 37 de ore la Beijing si Shanghai, pentru o "reechilibrare" a schimburilor comerciale, abordand totodata cu prudenta problema drepturilor omului, potrivit sursei citate.

Inainte de intrevederea cu Li Keqiang, François Hollande a efectuat o vizita privata in Orasul Interzis, impreuna cu Valerie Trierweiler si mai multi ministri din delegatie.

#importuri China Franta, #vizita Hollande China, #cooperare economica Franta China, #relatii comerciale Franta China , #China