Discurs incendiar despre liberatea de exprimare, sustinut de Michelle Obama, in China

Luni, 24 Martie 2014, ora 14:06
1407 citiri
Discurs incendiar despre liberatea de exprimare, sustinut de Michelle Obama, in China

Michelle Obama pledeaza pentru libertatea de exprimare si pentru diplomatia culturala, in China, intr-un discurs rostit la Universitatea din Beijing, pe fondul problemelor pe care China le are la acest capitol.

Prima Doamna a Statelor Unite a incurajat tinerii sa studieze in strainatate pentru facilitarea "diplomatiei cetatenesti", conform Mediafax.

"Este foarte important ca informatiile si ideile sa circule liber prin Internet si in presa", a declarat Michelle Obama, conform New York Daily News, in discursul rostit la Centrul Stanford al Universitatii din Beijing, criticand indirect cenzura practicata de regimul comunist de la Beijing.

"Doar prin respectarea libertatii de exprimare descoperim adevarul, in acest fel aflam ce se intampla cu adevarat in comunitatile noastre, in tarile noastre si in lume", a subliniat Michelle Obama, aflata intr-un turneu al bunavointei in China.

"Noile tehnologii pot facilita deschiderea intregii lumi, expunerea unor idei si inovatii pe care nu ni le-am fi putut imagina", a insistat sotia presedintelui american Barack Obama.

Administratia comunista de la Beijing este acuzata de practicarea cenzurii

Administratia comunista de la Beijing este acuzata de practicarea cenzurii atat in presa traditionala, cat si in presa online. In plus, site-ul Google, reteaua de socializare Facebook si platforma de microblogging Twitter sunt blocate in China.

In alta ordine de idei, Michelle Obama a incurajat tinerii sa studieze in strainatate, explicand ca in acest mod este stimulata "diplomatia cetateneasca", o parte fundamentala a politicii externe a Statelor Unite. "Ma aflu astazi aici pentru ca stiu ca viitorul nostru depinde de conexiunile de genul celor intre tineri ca voi, in intreaga lume", a spus Michelle Obama, citata de CNN.

"Credem ca relatiile intre natiuni nu sunt doar relatii intre guverne si lideri politici, sunt si relatii intre oameni, in special intre tineri. Implicarea in cultura altui stat inseamna mai mult decat imbunatatirea perspectivelor de angajare ale unui student. Este vorba de conturarea viitorului tarilor noastre si al lumii in care traim. Pentru ca, atunci cand se pune problema definirii problemelor actuale - fie ca este vorba de schimbarile climatice, de oportunitatile economice sau de proliferarea nucleara -, acestea sunt probleme comune. Si nicio tara nu le poate aborda singura. Singurul drum inainte este impreuna", a pledat Michelle Obama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obama china, #exprimare libera, #diplomatie culturala , #China