Disney Park, made in China

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 14:04
1212 citiri
Disney Park, made in China

China a permis, dupa zece ani de amanare, construirea la Shanghai a unui parc tematic Disney, in urma unei investitii americane de 3,6 miliarde dolari, care va reprezenta cea mai mare investitie straina realizata in China, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Nici compania Disney, nici municipalitatea din Shanghai, capitala economica a Chinei, nu au precizat valoarea proiectului, care se va intinde pe o suprafata de 10 km patrati in cartierul Pudong, dupa 4.000 de exproprieri.

"Proiectul parcului Disney din Shanghai a primit aprobarea ministerelor interesate la finalul lunii octombrie", a anuntat, miercuri, primaria din Shanghai.

Este vorba de prima aprobare oficiala, ce reprezinta o etapa cruciala, dar nu este inca vorba de un acord definitiv, a explicat un purtator de cuvant al Disney la Shanghai. Primul parc tematic din China, care a fost dezbatut multa vreme de autoritati, ar putea fi deschis in 2012 sau 2013.

Daca valoarea vehiculata de presa in legatura cu investitia, de 3,6 miliarde dolari, se va confirma, aceasta va fi chiar mai mare decat cea facuta pentru al cincilea parc deschis de grup in 2005, la Hong Kong, care a costat 3 miliarde dolari.

Potrivit agentiei China Noua, "mai multe firme publice mari se vor alatura grupului Disney in realizarea celui de-al saselea parc tematic".

In prezent, exista doua parcuri Disney in SUA (in California si Florida), un Eurodisney langa Paris, si cate un parc la Tokyo si Hong Kong.

Disney are peste 600 de salariati in China si comercializeaza produse in mai mult de 25 de orase ale tarii. Anul trecut, grupul a lansat un centru de invatare a limbii engleze la Shanghai pentru copiii intre 2 si 10 ani.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#disney, #park, #china, #investitii , #China