Euro, aurul si petrolul, afectate de majorarea dobanzii cheie din China

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 17:33
1334 citiri
Euro, aurul si petrolul, afectate de majorarea dobanzii cheie din China

Majorarea dobanzii de politica monetara din China afecteaza cotatiile aurului, ale petrolului si evolutia euro, transmite Reuters, care aminteste ca statul chinez a crescut dobanda cheie pentru a treia oara, in acest an.

Banca centrala din China a marit dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 6,56%, aratand in mod clar ca tinerea sub control a inflatiei este prioritara, chiar daca ritmul de crestere economica a incetinit usor.

Euro a scazut cu 0,7%, la 1,4322 dolari pe unitate.

Pretul aurului a scazut cu 0,4%, la 1.509,49 dolari uncia, dar in aceasta saptamana a urcat cu aproape 2%.

Cotatia petrolului Brent era la ora transmiterii stirii in scadere cu 1,2%, la 112,27 dolari pe baril.

Pretul petrolului a scazut cu peste 4% in trimestrul al doilea, dar este totusi in crestere cu o treime comparativ cu inceputul anului.

Cuprul a atins un minim al sedintei de 9.449,85 dolari tona, dupa decizia din China privind dobanda cheie, ulterior fiind tranzactionat in scadere cu aproape 1%, la 9.455 dolari tona.

Decizia bancii centrale a Chinei a afectat activele considerate riscante, precum actiunile europene, euro si dolarul australian.

Increderea din piata era deja scazuta, dupa ce Moody's a retrogradat ratingul Portugaliei cu patru trepte, la nivelul "Ba2", in categoria "junk", nerecomandata pentru investitii.

#euro, #petrol, #aur, #majorare dobanda cheie china , #China