FMI: Cresterea economica a Chinei, redusa la 8,25%

Luni, 06 Februarie 2012, ora 09:08
1426 citiri
FMI: Cresterea economica a Chinei, redusa la 8,25%

Fondul Monetar International si-a redus estimarile de crestere economica pentru China, pana la 8,25% in 2012, de la 9,0% estimata in luna semptembrie. Principala cauza: amenintarea incetinirii exporturilor si mediul economic global nesigur.

Raportul China Economic Outlook, prezentat luni, arata perspectiva FMI asupra ratei de crestere economica a Chinei, care a stagnat la 9,2% anul trecut, scrie FoxBusiness.

Potrivit raportului, cresterea economica va scadea puternic, in cazul in care zona euro se confrunta cu o criza profunda.

In ciuda incetinirii asteptate, "China are cum sa contracareze prognozele si ar trebui sa se foloseasca de aceste atuuri pentru a oferi tot mai multi stimuli economiei sale, se arata in raportul FMI. Cu toate acestea, Fondul se asteapta la o crestere de pana la 8,75% din partea Chinei in 2013, ceea ce ar insemna o "accelerare" serioasa pentru cea de-a doua putere economica din lume.

Inflatia a coborat la niveluri "mai confortabile" de la maximul atins recent, iar acest lucru ar trebui sa permita autoritatilor sa usureze conditiile monetare, se mai arata in raportul FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China crestere economica, #FMI estimarie China, #inflatie china , #China