Guvernul Chinei sprijina firmele prin infiintarea de banci private

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 14:40
1224 citiri
Guvernul Chinei sprijina firmele prin infiintarea de banci private

Pentru a sprijini companiile private care se confrunta cu probleme financiare si pentru a stopa temerile privind cresterea riscurilor financiare, Guvernul Chinei a anuntat schimbarea reglementarilor in sistemul bancar de stat, inclusiv acordarea permisiunii de infiintare a unor institutii de creditare private.

Schimbarile anuntate vineri vor inaspri controlul asupra activitatilor bancilor si de asemenea va stimula creditarea afacerilor private.

Noua conducere a Chinei si-a luat angajamentul sa sprijine antrepenorii care genereaza noi locuri de munca si venituri dar inca nu dat informatii detaliate privind aceste politici.

Potrivit declaratiei de vineri a Bancii Centrale a Chinei si a autoritatilor de reglementare bancara, Guvernul "va incerca" sa permita crearea unor institutii de creditare private dar nu au dat amanunte suplimentare si nici nu au precizat perioada cand se vor crea aceste banci private.

O banca din China conduce pentru prima data in topul primelor 1.000 de banci din lume, conform unui studiu publicat luni de revista britanica 'The Banker'.

Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) a urcat de pe locul trei, schimband locul cu castigatoarea de anul trecut, Bank of America.

A doua mare institutie chineza de creditare, China Construction Bank, si-a majorat de asemenea capitalul cu cu 15% a capitalului, la 137,6 miliarde de dolari, si a scos Citigroup de pe locul cinci.

#banci private China, #guvern China, #firme private China , #China