Inca un record chinezesc: Cea mai lunga linie ferata de mare viteza din lume

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 15:00
2754 citiri
Inca un record chinezesc: Cea mai lunga linie ferata de mare viteza din lume

China va inaugura in curand o linie de tren de mare viteza intre orasele Beijing si Guangzhou (sudul Chinei), care va deveni cea mai lunga linie de tren de mare viteza din lume, a anuntat vineri Ministerul chinez al Transporturilor.

Cu o lungime de 2.298 de kilometri, linia de tren va fi inaugurata in data de 26 decembrie, ziua de nastere a fostului lider Mao Zedong.

Pe noua linie, trenurile vor rula cu o viteza medie de 300 kilometri pe ora, astfel ca durata unei calatorii intre capitala Chinei si centrul economic Guangzhou va fi redusa de la 22 de ore la opt ore.

Noua linie, care ar urma sa ajunga ulterior pana la Hong Kong, face parte din planurile Chinei de a construi o retea de linii de tren de mare viteza cu o lungime de 16.000 de kilometri pana in 2015. Potrivit Ministerul chinez al Transporturilor, in primele 11 luni ale acestui an numarul persoanelor care au utilizat transportul feroviar a crescut cu 4,6% pana la 1,7 miliarde.

Ministerul chinez al Transporturilor nu a anuntat inca pretul unui bilet pentru o calatorie cu trenul de mare viteza intre Beijing si Guangzhou, insa o calatorie cu avionul pe aceeasi ruta costa 1.620 de yuani (259 de dolari).

In luna iunie a anului trecut, China inaugurat o linie de tren de mare viteza intre Beijing si Shanghai, principalele doua orase din China

#cea mai lunga linie tren, #tren mare viteza china, #tren viteza china , #China