Liber la console in China: Sony intra puternic pe piata

Luni, 26 Mai 2014, ora 08:50
1264 citiri
Liber la console in China: Sony intra puternic pe piata
Sursa foto: Reuters

Sony va infiinta doua firme mixte impreuna cu compania chineza Shanghai Oriental Pearl Group prin care vor sa aduca pe piata chineza consolele PlayStation.

Una dintre aceste companii mixte va avea ca activitatea partea hardware a consolelor, iar celalta, aplicatiile, conform unui anunt trimis de compania chineza la bursa din Shanghai, informeza Reuters. Cele doua companii mixte vor avea sediile in zona de liber schimb din Shanghai.

China este o piata dificila pentru console, care au fost interzise din 2000 pana in ianuarie 2014. Pirateria si contrabanda de console este foarte ridicata, iar piata de jocuri din China este diferite fata de celelalte piete importante, ca cea din Europa, Japonia si SUA, fiind dominata de jocurile pe PC si terminale mobile.

Sony si Shanghai Oriental Pearl au decis infiintarea de societati mixte ca raspuns la suspendarea interdictiei de console de jocuri in zona de liber schimb din Shanghai, conform unui purtator de cuvant al Sony Computer Entertainment.

Jucatorii chinezi de pe piata jocurilor au adoptat un model, "free to play", unde jocurile sunt gratuite iar veniturile sunt obtinute din vanzarea de actualizari ale jocurilor, cum ar fi cele de noi arme sau "vieti" in plus pentru personaje.

Initiativa Sony vine dupa ce Microsoft si partenerul sau din China, BesTV New Media au anuntat ca vor lansa consula Xbox One pe piata chineza in septembrie.

#sony china, #ps4 china, #console China , #China