Mai mult de jumatate dintre milionarii Chinei se gandesc sa emigreze

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 08:50
1513 citiri
Mai mult de jumatate dintre milionarii Chinei se gandesc sa emigreze

Mai mult de jumatate dintre milionarii chinezi fie iau in considerare posibilitatea de a emigra, fie au emigrat deja, fapt ce evidentiaza temerile elitei de afaceri legate de calitatea vietii si perspectivele financiare ale tarii, in ciuda stabilitatii ecomonice pentru care China este invidiata de statele europene.

Desi ritmul de crestere a economiei s-a redus, performantele economice ale Chinei sunt invidiate de Europa. China a inregistrat o crestere a Produsului Intern Brut de 9,1 la suta in cel de-al treilea trimestru, iar Fondul Monetar International estimeaza o crestere de 9,5 la suta pentru intreg anul 2011, transmite Wall Street Journal.

Cu toate acestea, milionarii Chinei se tem ca economia ar putea fi afectata de o serie de factori precum cresterea nivelului inflatiei, lipsa de stabilitatea a sectorului imobiliar, sau o scadere a exporturilor.

In plus, chinezii se tem ca o serie de probleme sociale ar putea afectat situatia economica a tarii. Politicile de control al nasterilor, siguranta alimentara, poluarea, coruptia, sistemul de invatamant neperformant sau sistemul legal prea putin ferm determina bogatii Chinei sa isi schimbe tara.

Destinatia preferata de chinezi pentru a emigra sunt Statele Unite, potrivit unui sondaj realizat pe un esantion de 980 de chinezi cu averi de peste 10 milioane de yuani (1,6 milioane de dolari).

Motivul cel mai des invocat de milionarii care vor sa emigreze este educatia copiilor, fiind urmat de calitatea tratamentelor medicale si teama de poluarea din China, a afirmat Rupert Hoogewerf, fondatorul si editorul Hurun Report.

Tendinta este confirmata si de ambasadele occidentale, care au remarcat in 2011 o crestere a numarului cererilor pentru vize de investitii, care permit emigrarea in cazul in care solicitantul investeste o anumita suma de bani in tara de destinatie.

Si analistii imobiliari au semnalat o crestere a numarului chinezilor care cumpara proprietati scumpe in orase occidentale, in special la Londra, Sydney si New York.

Bank of China si Hurun Report estimeaza la 960.000 numarul chinezilor cu averi personale de cel putin 10 milioane de yuani si la 60.000 numarul celor cu averi de cel putin 100 de milioane de yuani.

Sondajul, realizat in perioada mai - septembrie, s-a desfasurat in 18 mari orase, printre care se numara Shanghai, Wuhan, Nanjing, Dalian si Suzhou, si pe un esantion de persoane cu varsta medie de 42 de ani si averi personale medii de 60 de milioane de yuani.

Dintre acestia, 46 la suta afirma ca se gandesc sa emigreze, iar 14 la suta fie au emigrat deja, fie au depus cereri de emigrare. In randul persoanelor cu averi de cel putin 100 de milioane de yuani, 55 la suta iau in considerare posibilitatea emigrarii si 21 la suta traiesc deja in strainatate sau au depus solicitari.

In topul destinatiilor preferate de emigranti se afla SUA cu 40%, urmata de Canada cu 37%, Singapore cu 14% si Europa cu 11%, arata acelasi sondaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#China milionari emigrare , #China