Oras chinezesc pe taram american: Investitie de 6 miliarde de dolari in "China City of America"

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 13:53
1865 citiri
Oras chinezesc pe taram american: Investitie de 6 miliarde de dolari in "China City of America"

Sherry Li, o femeie de afaceri din Long Island, vrea sa dezvolte un oras chinezesc de 2,5 kilometri patrati si 6 miliarde de dolari, langa New York, in Statele Unite.

Li planuieste constuirea unui oras chinezesc masiv, in Statele Unite, in muntii Catskills din New York, anunta dailymail.co.uk.

"China City of America", asa cum ar urma sa se numeasca proiectul, va avea numeroase spatii de locuit, un parc de distractii dupa modelul Dinsey, o Universitate si un Oras Interzis, toate construite dupa principiile Feng Shui. Alte planuri includ chiar si un cazino si centre comerciale cu produse chinezesti.

Sherry Li, cea care a gandit planul, spune ca proiectul ar atrage in jur de 6 miliarde de dolari, majoritatea investitii straine. "Putem sa ne gandim la concept ca la versiunea chinezeasca a Disneyland-ului, va avea numeroase atractii pentru familii", spune ea.

Proiectul isi propune sa atraga atat investitori chinezi influenti, cat si turisti dornici sa traiasca o experienta asiatica. Locul ar urma sa dea impresia unei calatorii in China, la doar 90 de minute de New York City. Orasul va avea 16 cladiri reprezentand fiecare dinastie chineza, fiecare cu atractii personalizate, in timp ce o alta zona ar urma sa fie dedicata zodiacului chinezesc.

O parte dintre opozantii proiectului se tem ca intreaga afacere ar putea sa fie o ecrocherie elaborata pentru obtinerea unui numar mare de vize, care ar profita de prevederea EB-5 din procedurile de acordare a vizelor. Conform acesteia, persoanele straine care investesc minimum 500.000 de dolari in Statele Unite se pot inscrie pentru a primi cartea verde. "Mie imi suna a inselatorie legata de vizele EB-5", spune Laura Coruzzi, avocat, in timp ce Sherry li, dezvoltatoarea proiectului spune ca "Avem multi investitori deja, majoritatea persoane din China, dar guvernul chinez nu este implicat in niciun fel".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oras chinezesc, #oras New York, #investitii chinezec, #proiect chinezesc , #China