Pesta porcina l-a facut pe un fermier chinez miliardar in cel mai scurt timp posibil

Luni, 16 Decembrie 2019, ora 12:47
2039 citiri
Pesta porcina l-a facut pe un fermier chinez miliardar in cel mai scurt timp posibil
Foto: Pixabay

Epidemia de pesta porcina africana din China i-a ingrijorat pe consumatori si a dus inflatia la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, dar in aceasi timp a produs si unii castigatori, transmite Bloomberg.

Unul dintre acesti castigatori este Qin Yinglin presedintele companiei Muyuan Foodstuff Co. a carui avere s-a marit de peste patru ori in acest an ajungand la 8,6 miliarde dolari. Este averea cu cea mai rapida crestere din Bloomberg Billionaires Index, un clasament al celor mai bogati 500 de oameni ai planetei.

Preturile angro la carnea de porc s-au dublat in acest an, potrivit datelor Ministerului chinez al Comertului, ceea ce a alimentat cea mai ridicata rata anuala a inflatiei din ultimii sapte ani in conditiile in care epidemia de pesta porcina africana a condus la sacrificarea a milioane de porci.

Profitul companiei Muyuan Foodstuff Co. a crescut cu 260% in trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut, in principal ca urmare a cresterii pretului la carnea de porc. Aceasta companie si alti mari producatori si-au majorat cota de piata pe seama micilor firme care au fost nevoite sa isi vanda afacerile din cauza pierderilor, sustin analistii de la Fitch Ratings.

"Unele companii sunt intr-o situatie dificila pentru ca nu pot sa isi reproduca efectivele de porci. Insa alte companii trec printr-o perioada de profitabilitate excelenta", subliniaza analistul Fitch, Li Chen.

Nascut in 1965 in provincia Henan si absolvent al Universitatii agricole din Henan, Qin Yinglin a lucrat timp de trei ani dupa absolvirea facultatii la o companie de stat dupa care si-a inceput propria afacere de crestere a porcilor in orasul sau natal Nanyang. Cand a inceput avea doar 22 de porci iar acum compania sa Muyuan sacrifica aproximativ cinci milioane de porci pe an.

Intr-un interviu acordat in primavara cotidianului South China Morning Post, Qin Yinglin a subliniat ca firma sa a inceput sa dezinfecteze camioanele, sa sterilizeze termic furajele pentru animale si sa filtreze aerul in fermele de porci pentru a impiedica raspandirea pestei porcine.

Qin Yinglin nu este singurul care a castigat de pe urma epidemiei de pesta porcina. Alti castigatori sunt grupul WH Group din Hong Jong, cel mai mare producator din carne de porc, si New Hope Group, un crescator de porci si producator de furaje pentru animale. Presedintele companiei New Hope, Liu Yonghao, are in prezent o avere estimata la 11 miliarde dolari, aproape dubla fata de cea de la finele lui 2018.

#pesta porcina China, #miliardar China pesta porcina , #China