Pierre Cardin isi vinde afacerile pe 1 mld dolari

Marti, 03 Mai 2011, ora 16:51
1126 citiri
Pierre Cardin isi vinde afacerile pe 1 mld dolari

Designerul si industriasul francez Pierre Cardin, in varsta de 88 de ani, a declarat intr-un interviu publicat marti in cotidianul american Wall Street Journal (WSJ) ca se simte "pregatit" sa vanda "acum" grupul de firme pe care il conduce, pentru suma de un miliard de euro, informeaza AFP, citat de Mediafax.

"Vreau sa il vand acum", a declarat designerul francez in acest interviu publicat pe site-ul WSJ. 

Magnatul francez cere 1 miliard de euro (1,4 miliarde de dolari). 

Insa imperiul Cardin, infiintat in 1949, este evaluat la 200 de milioane de euro de catre banci, au precizat editorii de la WSJ. Alte surse citate de aceasta publicatie considera ca grupul Cardin ar putea valora de patru ori mai mult decat suma totala a vanzarilor realizate de acest grup, fara a avansa insa cifre precise. 

In 2009, Pierre Cardin si-a vandut cele 32 de licente pentru accesorii si produse textile in China - nu insa si marca -, companiilor Jiangsheng Trading Company si Cardanro, pentru suma de 200 de milioane de euro. 

Celebrul designer francez nu are mostenitori. 

Imperiul Cardin numara in prezent 500-600 de licente in lumea intreaga si a fost unul dintre pionierii conceptului de "business model" in domeniul licentelor, care s-a impus ulterior in lumea modei: un contract prin care se incredinteaza licenta de fabricare a unor produse catre o anumita firma, in schimbul unei taxe, compania primind si dreptul de utilizare a unui nume celebru. 

Designer avangardist in anii 1960, Pierre Cardin a devenit mai sobru odata cu trecerea anilor, iar compania pe care o conduce are peste 200.000 de angajati pe plan mondial.

In prezent, numele Pierre Cardin este revendicat de aproape un miliard de produse, de la cravate la apa minerala, trecand prin preparatele servite in celebrul lant de restaurante Maxim, detinut de designerul francez.

#brand pierre cardin, #grup firme pierre cardin, #miliard euro , #China