Pretul aurului ar putea atinge noi recorduri, daca Beijingul va mari rezervele

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 13:07
1776 citiri
Pretul aurului ar putea atinge noi recorduri, daca Beijingul va mari rezervele

China ar putea sa-si mareasca rezervele de aur, tinand cont ca ponderea acestora este mai mica decat in cazul Statelor Unite ale Americii.

"Atunci cand comparam China cu SUA vedem ca in China ponderea aurului in activele valutare se poate indrepta intr-o singura directie", a declarat presedintele London Bullion Market Association, David Gornall, anunta Agerpres, citand Bloomberg.

"Doar 2% din rezervele Chinei sunt sub forma de aur fata de 75% in cazul SUA", a adaugat Gornall.

Datele publicate luna trecuta de Consiliul Mondial al Aurului (WGC) arata ca in 2009, ultima data cand Banca centrala a Chinei a dezvaluit care sunt rezervele sale de aur, China se situa pe locul sase in lume cu rezerve de aur de 1.054 tone. Pe primele locuri de situeaza SUA, Germania, Italia si Franta, iar fiecare dintre ele tin peste 70% din rezervele lor in aur.

Pretul aurului se apropie de un nou record

De asemenea, datele furnizate de Fondul Monetar International arata ca Brazilia, Coreea de Sud si Rusia se numara printre tarile care si-au sporit rezervele de aur in acest an. In prima jumatate a acestui an, statele din intreaga lume au cumparat 254,2 tone de aur si pe ansamblul acestui an achizitiile de aur ale statelor ar putea ajunge la 500 tone, depasind cele 456 de tone adaugate anul trecut.

China are cele mai mari rezerve valutare din lume, 3.290 miliarde de dolari in luna septembrie dar 1,8% din aceste rezerve sunt sub forma de aur. SUA au cele mai mari rezerve de aur din lume, 8.133,5 tone sau 76,6% din rezervele sale, urmata de Germania cu rezerve de aur de 3.385,5 tone, echivalentul a 73,9% din rezervele sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rezerve aur China, #crestere rezerve aur, #rezerve valutare aur , #China