Shell vinde campuri petrolifere evaluate la circa 5 miliarde dolari

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 18:35
1184 citiri
Shell vinde campuri petrolifere evaluate la circa 5 miliarde dolari

Royal Dutch Shell, cea mai mare companie petroliera din Europa, vrea sa vanda o serie de campuri petrolifere din Nigeria, evaluate la circa 5 miliarde dolari, a anuntat Sunday Times, ce citeaza surse apropiate companiilor interesate de activele puse in vanzare.

Sunday Times a precizat ca licitatia vine in contextul in care Nigeria se pregateste sa impuna conditii mai aspre pentru operatorii straini si sa ofere un control mai mare companiilor interne.

Grupul petrolier, care a refuzat sa comenteze pe marginea articolului, este cel mai mare si mai vechi producator occidental de petrol din Nigeria.

Insa productia a fost afectata de nesiguranta din regiunea Deltei Nigerului, de problemele de finantare ale guvernului si de un sistem nesigur de reglementare.

Articolul a aparut in aceeasi zi in care un grup condus de Shell s-a angajat sa cheltuiasca zeci de miliarde de dolari pentru dezvoltarea zacamantului irakian gigant Majnoon in urmatorii 20 de ani.

Sunday Times relateaza ca Shell a lansat recent o procedura formala de vanzare, supravegheata de Ann Pickard, presedintele Shell Nigeria.

Grupul petrolier chinez Sinopec a solicitat informatii, potrivit publicatiei, iar grupul petrolier independent Oando, din Nigeria, ar putea fi de asemenea interesat. 

#shell, #vanzare, #campuri, #petrolifere, #petrol , #China