Singapore este de noua ani raiul afacerilor. Vezi topul Bancii Mondiale

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 12:43
1560 citiri
Singapore este de noua ani raiul afacerilor. Vezi topul Bancii Mondiale
Foto: Viator

Singapore este tara cu cel mai bun mediu de afaceri si ocupa prima pozitie in clasamentul realizat de Banca Mondiala pentru al noulea an consecutiv. In acelasi timp, Marea Britanie si-a imbunatatit pozitia, in timp ce China si Japonia au coborat.

Astfel, Marea Britanie a urcat o pozitie, pe cea de-a opta, in timp ce Finlanda a cazut pe cea de-a noua, aceasta fiind singura schimbare din randul primelor 10 clasate in raportul pe 2015 "Doing Business" realizat de Banca Mondiala, scrie Bloomberg.

China a avansat de pe locul 93 pe locul 90, Rusia a urcat cu 2 locuri, pe 62, iar SUA se mentine in cea mai buna clasare de pana acum, locul al 7-lea. Japonia a coborat doua pozitii, pana pe locul 29.

Analiza realizata de Banca Mondiala arata economia unde este se poate deschide cel mai usor o afacere, luand in calcul atat tarile dezvoltate, cum ar fi Noua Zeelanda, care ocupa a doua pozitie cat si cele emergente, cum ar fi Nigeria, care s-a ridicat cu cinci locuri, pana la pozitia 170. Raportul ia in calcul politicile puse in aplicare in ultimele 12 luni.

Analiza ia in considerare diferiti indicatori, cum ar fi timpul necesar pentru a deschide o firma, cel necesar pentru plata impozitelor si pentru obtinerea unei autorizatii de constructie in cele mai mari orase din tara respectiva.

Tarile cel mai putin ospitaliere pentru mediul de afaceri s-au indreptat catre practicile din natiunile clasate in pozitiile superioare, in ultimul deceniu, se mai arata in raport.

"Tarile cu cele mai putin bune practici din afaceri, cu procedurile cele mai dificile si mai costisitoare, cu institutiile cele mai slabe", au inregistrat cele mai mari progrese, a spus Augusto Lopez-Claros, directorul de analiza al Bancii Mondiale. "Acest fapt este cel mai incurajator".

Africa avanseaza

Tarile din Afica Sub-Sahariana au ocupat cinci pozitii in top 10 al tarilor cu cele mai bune imbunatatiri. De asemenea, in aceasta regiune au fost efectuate cele mai multe reforme de reglementare care sa faciliteze afacerile, peste 70% din economiile din regiune punand in aplicare cel putin una.

Chiar si in urma acestor imbunatatiri, tarile din Africa Sub-Sahariana, printre care Eritreea, Republica Centrafricana si Sudanul de Sud, sunt inca in parte inferioara a clasamentului.

Pozitia a treia in raportul Bancii Mondiale este ocupata de Hong Kong, iar urmatoarele clasate sunt Danemarca si Coreea de Sud.

#analiza banca mondiala, #singapore afaceri , #China