SUA "leaga" relatiile cu China

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 14:50
1099 citiri
SUA "leaga" relatiile cu China

China asteapta sa coopereze cu Statele Unite in regiunea Asiei, a afirmat sambata Liu Zhenmin, adjunctul ministrului chinez de Externe, imediat dupa intrevederea dintre premierul chinez, Wen Jiabao, si presedintele SUA, Barack Obama.

"Statele Unite sunt un actor important in Asia dupa al II-lea Razboi Mondial. Asteptam sa cooperam cu Statele Unite in aceasta regiune", a declarat oficialul chinez, cu ocazia summitului Asiei de Est (EAS), organizat pe insula Bali (Indonezia).

Barack Obama s-a intalnit, sambata dimineata, cu premierul chinez Wen Jiabao, in cadrul Summit-ului Asiei de Est (EAS), organizat pe insula indoneziana Bali.

Relatiile Washingtonului cu Beijingul s-au deteriorat in ultima saptamana, China primind cu foarte multa raceala angajamentul sporit al Statelor Unite in regiune, mai ales anuntul unei suplimentari a prezentei militare americane in Australia.

Wen Jiabao a criticat dur aceasta abordare, calificand-o drept o "ingerinta" a Statelor Unite in diferendele teritoriale in care sunt implicate China si tarile riverane Marii Chinei de Sud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parteneriat china sua, #intalnire wen jiabao barack obama, #summit asia est , #China