SUA si China au semnat "Faza 1" a acordului comercial

Joi, 16 Ianuarie 2020, ora 12:53
1868 citiri
SUA si China au semnat "Faza 1" a acordului comercial
Foto: Pixabay

Presedintele american Donald Trump si vicepremierul chinez Liu He au semnat miercuri asa-numita "Faza 1" a acordului comercial menita sa reduca tensiunile dintre cele doua cele mai mari economii din lume, in cadrul unui eveniment desfasurat la Casa Alba, relateaza agentia macedoneana de stiri MIA.

"Mai mare de atat nu poate fi. Mentinerea acestor doua natiuni gigantice si puternice in armonie este atat de important pentru lume. Lumea ne urmareste astazi", a spus Trump, inainte ca cei doi oficiali de rang inalt sa semneze acordul, in cadrul unei ceremonii care a durat 75 de minute.

Acordul ar urma sa intre in vigoare luna viitoare.

China s-a angajat sa achizitioneze bunuri americane in valoare de circa 200 de miliarde de dolari intr-o perioada de doi ani, inclusiv produse agricole in valoare de zeci de miliarde de dolari.

Acordul semnat contine si un mecanism de monitorizare a aplicarii. Trump a afirmat ca daca va fi semnata si "Faza a 2-a" a acordului, taxele vamale impuse Chinei vor fi diminuate.

"Astazi facem un pas foarte important care nu a mai fost facut pana acum impreuna cu China spre un viitor comert corect si reciproc semnand Faza 1 a acordului comercial istoric. Impreuna, indreptam greselile trecutului", a afirmat liderul de la Casa Alba.

"Este bine pentru China, SUA si lumea intreaga", a spus la randul sau vicepremierul chinez Liu He.

#SUA China Faza 1, #acord SUA China , #China