Un sfert din fabricile din Hong Kong risca sa dispara

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 16:37
1168 citiri
Un sfert din fabricile din Hong Kong risca sa dispara

O treime din fabricile din Hong Kong ar putea fi inchise pana la sfarsitul anului din cauza costurilor ridicate pentru materia prima si a scaderii cererii globale de bunuri produse in China.

Antreprenorii chinezi se asteapta la scaderi ale cererii de produse cu 5 pana la 30% in a doua jumatate a anului si in prima parte a lui 2012, sustin reprezentantii Federatiei de Industrie din Hong Kong, citati de Reuters.

Criza datoriilor europene si economia fragila din SUA au "deprimat" comenzile de produse chinezesti pentru Craciunul din acest an, sustine Stanley Lau, vice-presedintele unui organism de promovare a industriei chineze.

"Previziunile noastre nu sunt supraestimate, tinand cont costurile din ce in ce mai mari pentru materiile prime si de cresterile salariale, care in 2011, numai pana acum au urcat cu 20%", a adaugat Lau.

Analistii lasa totusi o urma de speranta, mentionand ca aceasta nu a fost o estimare definitiva si ca o revenire spectaculoasa a economiei globale ar putea permite industriasilor sa isi salveze afacerile.

Un risc suplimentar in orizontul apropiat poate fi si o noua runda de cresteri ale salariului minim cu 18-20% de la 1 ianuarie.

#fabrici China inchise, #China criza financiara efecte , #China