Ungaria primeste bani de la China

Luni, 27 Iunie 2011, ora 11:02
1360 citiri
Ungaria primeste bani de la China

Ungaria a solicitat un imprumut "special" de la China, in valoare de un miliard de euro, care va fi acordat statului ungar de catre guvernul de la Beijing, in cadrul unui acord semnat de prim-ministrii celor doua tari.

"Nevoia de finantare a Ungariei este acoperita deocamdata, dar actualul acord inseamna mai multa certitudine, dizolvand toate temerile privind finantarea pe termen mediu a tarii", a declarat Viktor Orban, premierul maghiar, citat de Adevarul.

Premierul ungar a adaugat ca acesta este un sprijin istoric din partea Chinei, care ajuta Ungaria sa "parcurga calea dezvoltarii economice pe care planuia sa o urmeze".

China va cumpara obligatiuni guvernamentale si va acorda Ungariei un imprumut "special" in valoare de un miliard de euro, a declarat Wen Jiabao, premierul chinez.

De asemenea, ca parte a acordului, comertul bilateral dintre tari se va dubla, ajungand la 20 de miliarde de dolari pana in 2015, potrivit premierului maghiar.

Premierul chinez a adaugat ca Beijingul va continua sa sprijine Europa, grav afectata de criza datoriilor de stat.

In opinia oficialului chinez, singurul mijloc prin care poate face acest lucru este achizitia de eurobonduri. Cu toate acestea, Wen Jiabao, premierul chinez, nu a specificat volumul de obligatiuni denomite in euro pe care vrea sa le cumpere China.

#china, #criza datorii, #imprumut ungaria, #ungaria , #China