Valoare record a rezervelor valutare ale Chinei

Marti, 12 Iulie 2011, ora 10:52
1113 citiri
Valoare record a rezervelor valutare ale Chinei

Statul cu cele mai mari rezerve valutare din lume a atins o noua valoare record la sfarsitul lui iunie, 3.197,5 miliarde dolari.

 

Astfel, China inregistreaza un ritm de crestere anual de 30,3%, relateaza Evz.ro.

In al doilea trimestru al acestui an, rezervele valutare ale Chinei au crescut cu 153 miliarde de dolari, ajutat de excedentele comerciale inregistrate de China si de interventiile Beijingului pe pietele valutare pentru a achizitiona dolari in ideea de a controla cursul yuanului.

Rezervele valutare ale Chinei se situau la 3.166 miliarde de dolari si la 3.145,8 miliarde de dolari la finele lunii mai si respectiv aprilie.

Banca centrala a Chinei a mai anuntat ca cererea de credite a ramas la un nivel sustinut, in pofida eforturilor autoritatilor de la Beijing de a tine sub control creditarea.

In luna iunie bancile au acordat noi credite in valoare de 633,9 miliarde de yuani (98 miliarde de dolari), depasind estimarile analistilor si peste nivelul de 590 miliarde de yuani inregistrat in luna mai.

Banca centrala a Chinei a majorat de trei ori dobanda de baza in acest an, in incercarea de a tine sub control inflatia.

In luna iunie a acestui an preturile de consum au inregistrat o crestere de 6,4%, cea mai mare crestere inregistrata in ultimii trei ani, in principal ca urmare a cresterii preturilor la produsele alimentare.

 

 

#china, #china putere, #china bani, #rezerva valutara, #pret consum , #China