Viitorul priveste spre China, dar si India trage cu ochiul spre viitor

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 23:18
1546 citiri
Viitorul priveste spre China, dar si India trage cu ochiul spre viitor

In timp ce Europa nu stie cum sa-si astupe gaurile negre, care pornesc de la greci, dar nu stie nimeni la cine se vor opri vreodata, in timp ce chiar America , tara tuturor posibilitatilor - se intreaba daca nu cumva a ajuns la fundul sacului, Asia da semne ca pretinde stafeta, pe care altii sunt gata s-o piarda, impiedicandu-se din mers.

China are planuri mari. Economistii nu mai numara secolele pana sa le-o ia inainte celor care demult ne-au luat-o inainte tuturor; numara anii, daca nu cumva lunile, scrie La Tribune.

De dupa colt, India ravneste, si ea, la stafeta si nu se lasa, desi mai are de alergat.

Nu mai departe decat vineri, Joost Van Der Heijden, responsabil commercial al companiei Airbus pentru Africa, India, Asia de Sud-Est si Japonia, a confirmat primirea, din partea Indiei, a unei comenzi de 400 avioane, in valoare de 35 miliarde USD, livrabile in urmatorii 15 ani.

El a apreciat ca flota aeriana Indiana urmeaza sa fie rapid dublata daca, nu cumva, chiar triplata. Intampinand inertia dezvoltarii infrastructurilor rutiere, India a descoperit ca singura solutie supla pentru transportul calatorilor, a marfurilor si tehnologiilor este transportul aerian.

Socotind ca problema trebuie pusa la adapost de orice surpriza, India a intrat in legatura si cu principalului concurent al lui Airbus, compania americana Boeing, careia i-a facut deasemeni o comanda de 15 miliarde USD.

Citeste continuarea pe ziare.com

#economie china, #economie india, #transport aerian, #avioane , #China