Zacamant important de aur, descoperit in China

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 14:44
1927 citiri
Zacamant important de aur, descoperit in China

Autoritatile locale din regiunea autonoma Xinjiang, situata nord-vestul Chinei, au anuntat vineri descoperirea unui zacamant care ar putea contine circa 50 de tone de aur.

Zacamantul de aur a fost descoperit intr-o mina de fier dupa sase ani de explorari, a spus seful directiei de geologie si resurse minerale din regiune, Zeng Xiaogang, pentru agentia de presa Xinhua, potrivit sursei citate, relateaza EFE.

Cu aceasta descoperire, valoarea economica potentiala a minei a crescut, deoarece, pe langa cele 50 de tone de aur, mai sunt 187 de milioane de tone de fier si 1,5 milioane de tone de zinc.

Potrivit responsabililor lucrarilor, intreprinderea miniera care se va construi pentru extragerea aurului ar putea genera peste 2.000 de locuri de munca.

Acesta este al doilea zacamant de aur de asemenea marime descoperit in cateva luni, dupa cel gasit in luna mai in aceeasi regiune, estimat la 53 de tone.

China a produs anul trecut 403,05 tone de aur, un nivel istoric care ii intareste pozitia de prim producator de aur din lume, titlu pe care il detine de acum sase ani, potrivit unor date ale Asociatiei Aurului din China.

In 2007, gigantul asiatic a depasit Africa de Sud ca principal producator de aur din lume.

Totusi, aceasta cantitate nu este suficienta pentru a acoperi cererea de aur in China, care a crescut considerabil in ultimii ani.

In 2011, chinezii au cumparat pana la 761,05 tone de aur, devenind al doilea consumator global dupa India. Datorita cresterii clasei medii din tara, expertii prevad ca, in scurt timp, China va deveni cel mai mare consumator de aur din lume, potrivit aceleiasi surse.

#zacamant aur China, #minerit aur China, #productie aur China , #China