Cipru anunta discutii intre sectorul bancar si troica

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 08:30
1047 citiri
Cipru anunta discutii intre sectorul bancar si troica

O purtatoare de cuvant a Bancii centrale a Ciprului a anuntat, duminica, discutii purtate cu potentialii creditori asupra stabilizarii sectorului bancar al tarii, semnaland progrese in negocierile in curs de desfasurare pentru un plan de salvare, informeaza Associated Press.

Aliki Stylianou a declarat ca aceasta evolutie pune bancile pe calea de a recastiga credibilitatea dupa ce au pierdut miliarde de euro din cauza datoriei Greciei.

Ciprul a solicitat ajutor financiar in iunie de la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International. Dezacorduri cu "troica" inca raman, cum ar fi privatizarea intreprinderilor de stat.

Dar planul de salvare depinde de cat de multi bani vor avea nevoie bancile pentru a-si reveni si o cifra preliminara este de asteptat la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii decembrie.

Vestea vine dupa ce agentia internationala de rating Moody"s a avertizat vineri ca ar putea retrograda si mai mult Ciprul in categoria junk din cauza ritmului lent al discutiilor asupra planului de salvare.

#Cipru austeritate troica, #plan salvare Cipru, #banci Cipru creditori , #Cipru