CRIZA DIN CIPRU: Presedintele tarii se va intalni cu presedintele UE si cu sefii FMI si BCE, inaintea Eurogroup

Duminica, 24 Martie 2013, ora 13:46
1304 citiri
CRIZA DIN CIPRU: Presedintele tarii se va intalni cu presedintele UE si cu sefii FMI si BCE, inaintea Eurogroup

Presedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, va participa duminica la o "reuniune de rang inalt" la Bruxelles, organizata de presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cu scopul de a "facilita o solutie pentru Cipru", a afirmat un purtator de cuvant al lui Rompuy.

Purtatorul de cuvant nu a dat detalii despre persoanele care vor participa la reuniunea organizata de Rompuy si nici despre ora la care aceasta va avea loc. Potrivit unor surse europene, intalnirea ar urma sa aiba loc la 12:30 GMT (14:30 ora Romaniei), urmand sa fie prezent si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, citat de AFP.

Anastasiades se va intalni, separat, si cu directorul FMI, Christine Lagarde, si cu presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi.

Discutiile cu oficialii UE, FMI si BCE vor avea loc inainte de reuniunea ministrilor de Finante din zona euro, programata pentru duminica la 17:00 GMT (19:00 ora Romaniei).

Lagarde si Draghi vor fi, de asemenea, prezenti la reuniunea Eurogroup. Anastasiades a plecat duminica dimineata la Bruxelles, dupa discutii lungi pe parcursul noptii la Nicosia cu reprezentanti ai UE, BCE si FMI.

Negocierile dintre politicienii ciprioti si reprezentantii UE, FMI si BCE au continuat duminica, dupa ce nu au reusit sa ajunga sambata la un acord asupra unui pachet de masuri care sa deblocheze imprumuturi de 10 miliarde de euro de la statele din uniunea monetara catre Cipru.

Criza din Cipru s-a agravat dupa ce parlamentul de la Nicosia a respins marti instituirea unei taxe pe depozitele din bancile locale, conditie impusa de zona euro pentru eliberarea imprumuturilor.

#criza cipru, #banci Cipru, #intalnire UE Cipru, #intalnire Troica Cipru , #Cipru