Documente privind bancile cipriote si Bank of Cyprus Romania au fost distruse

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 12:37
2282 citiri
Documente privind bancile cipriote si Bank of Cyprus Romania au fost distruse

Datele privind activitatea bancilor cipriote in perioada dinainte de faliment au fost distruse, rezulta dintr-un raport al companiei americane Alvarez and Marshal datand din 26 martie, transmite canalul de televiziune CyBC, indicand ca raportul a fost pus la dispozitia Bancii Centrale a tarii.

Potrivit televiziunii citate, preluata de site-ul bfm.ru, raportul este format din patru parti: prima vizeaza cumpararea de obligatiuni de stat grecesti de catre Bank of Cyprus; a doua - cumpararea de catre aceasta a bancii Uniastrum in Rusia; a treia - extinderea Bank of Cyprus in Romania, care, dupa cum mentioneaza canalul media citat, ocupa cea mai importanta parte a studiului.

Informatiile sunt verificate de procuratura

Raportul mentionat mai include doua anexe cu documente, rapoarte si scrisori ale Laiki Bank si Bank of Cyprus.

Se asteapta ca aceasta informatie sa fie verificata de anchetatori. Informatiile au fost deja furnizate procurorului general Petros Clerides, care a asigurat ca cei vinovati nu vor putea sa evite responsabilitatea pentru incalcarile ce au condus la problemele din sectorul bancar al tarii.

Autoritatile cipriote au inceput anterior investigarea activitatilor bancilor pentru a determina ce actiuni ale acestora au condus la declansarea actualei crize.

Bancile cipriote s-au redeschis saptamana trecuta pe fondul unei restrictii semnificative privind circulatia capitalurilor. Dupa cum a anuntat joi Banca Centrala a Ciprului, aceste restrictii vor dura inca o saptamana, transmite in editia sa online publicatia The Wall Street Journal.

In acelasi timp, autoritatea de reglementare si-a relaxat cerintele. Astfel, dimensiunea unei tranzactii care nu necesita permisiunea Bancii Centrale a tarii va fi de 25.000 de euro in loc de 5.000 de euro anterior. In plus, a fost autorizata utilizarea cecurilor nominale de pana la 9.000 de euro.

#distrugere date banci Cipru, #extindere Bank Cyprus Romania, #criza banci Cipru, #faliment Banci Cipru , #Cipru