Parlamentul cipriot adopta planul de restructurare a bancilor

Sambata, 23 Martie 2013, ora 10:37
1071 citiri
Parlamentul cipriot adopta planul de restructurare a bancilor

Parlamentul cipriot, reunit in sesiune extraordinara, a adoptat vineri noapte o lege de restructurare a sistemului bancar, in cadrul planului de salvare pe care Nicosia ar trebui sa-l incheie pana luni cu partenerii ei europeni pentru a evita falimentul.

Deputatii au suspendat apoi sedinta, inainte de miezul noptii (22.00 GMT), fara a fixa o data sau ora pentru examinarea altor cinci texte legate de acest plan, dintre care cel mai controversat este stabilirea unei taxe exceptionale ce s-ar putea ridica la 15%, potrivit televiziunii publice, pe depozitele bancare de peste 100.000 de euro, informeaza AFP.

Legea privind restructurarea bancilor, cea mai disputata din cele trei votate vineri seara, a fost adoptata cu 26 de voturi pentru, doua impotriva si 25 de abtineri.

Anterior, deputatii au aprobat un text de creare a unui fond de solidaritate si un altul limitand circulatia capitalurilor, pentru a evita o presiune excesiva asupra bancilor la redeschiderea lor, programata pentru marti.

Aceste masuri fac parte dintr-un "Plan B", pe care guvernul se lupta sa il puna in locul unui acord respins de Parlament marti si la care a ajuns cu creditorii internationali. El prevedea o taxa exceptionala pe toate depozitele bancare ajungand pana la 9,9%, in schimbul unui ajutor de 10 miliarde de euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Parlament Cipru, #banci Cipru Parlament, #restructurare banci Cipru , #Cipru