Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania intelege pozitiile Ciprului - Contacte ale presedintelui Senatului roman in Cipru

Romania intelege pozitiile Ciprului - Contacte ale presedintelui Senatului roman in Cipru
HARAVGI (Cipru), 20 iunie 2007 - Ultimele evolutii in ceea ce priveste problema cipriota, relatiile interparlamentare dintre Cipru si Romania, precum si dezvoltarea diplomatiei parlamentare la nivel bilateral, dar si in comun la nivel european si international au fost temele centrale ale intalnirii avute de presedintele Camerei Reprezentantilor, Dimitris Christofias, cu presedintele Senatului roman, Nicolae Vacaroiu.

In declaratiile facute la sfarsitul intalnirii care a avut loc intr-un climat foarte prietenesc, presedintele Camerei Reprezentantilor a spus ca a avut un schimb de vederi asupra unor teme care privesc problema cipriota, fiind discutate insa si chestiuni care privesc Uniunea Europeana la care a aderat si Romania de la 1 ianuarie 2007.

Presedintele Senatului roman a apreciat ca deosebit de important faptul ca Romania si Cipru au relatii foarte bune si ca exista dialog politic la toate nivelurile, fapt care confera o dinamica deosebita relatiilor bilaterale. Ca rezultat, a adaugat el, a crescut volumul schimburilor comerciale dintre Romania si Cipru. El a precizat de asemenea ca Cipru si Romania, bazandu-se pe prietenia traditionala care ii leaga de multi ani pot dezvolta pe mai departe colaborarea atat intre ele, cat si ca membri ai UE la care ambele tari participa cu drepturi depline.

Presedintele Camerei Reprezentantilor a Ciprului si presedintele Senatului Romaniei au avut un schimb de vederi si asupra Tratatului Constitutional, precum si asupra perspectivei de extindere a Uniunii catre Balcanii de Vest. "in ceea ce priveste aceste teme, pozitiile noastre sunt asemanatoare si chiar coincid si vreau sa-mi exprim satisfactia cu privire la acest lucru", a spus D. Christofias.

Presedintele Camerei Reprezentantilor si-a exprimat de asemenea recunostinta si multumirile sale pentru intelegerea de care au dat dovada Romania, Senatul roman si presedintele Senatului personal cu privire la cauza Ciprului si la rezolvarea problemei cipriote in baza rezolutiilor Natiunilor Unite.

Nicolae Vacaroiu a subliniat ca exista un suficient de mare interes din partea oamenilor de afaceri ciprioti de a investi in Romania, precum si din partea oamenilor de afaceri romani de a investi in Cipru. El a precizat la sfarsit ca in jur de 2000 de firme cu participare cipriota isi desfasoara activitatea in Romania, in timp ce circa 4000 de cetateni romani traiesc si muncesc in mod legal in Cipru.

Pe de alta parte, presedintele Camerei Reprezentantilor din Cipru s-a intalnit ieri cu ambasadorul Slovaciei in Cipru, Jan Varso, cu care a avut un schimb de vederi asupra evolutiilor curente cu privire la problema cipriota.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 805 ori