Seful CE vrea mobilizarea cat mai rapida a fondurilor europene pentru Cipru

Joi, 23 Mai 2013, ora 17:14
1330 citiri
Seful CE vrea mobilizarea cat mai rapida a fondurilor europene pentru Cipru

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a pledat joi pentru mobilizarea "cat se poate de repede" a fondurilor comunitare prevazute pentru Cipru si a subliniat ca este important "sa nu se mai piarda timp" in ceea ce priveste punerea in practica a reformelor.

"Resursele europene disponibile pentru Cipru trebuie sa fie mobilizate cat se poate de repede", a afirmat Barroso intr-o conferinta de presa la care a participat si presedintele cipriot, Nicos Anastasiades, dupa intrevederea pe care cei doi au avut-o la Bruxelles, relateaza EFE.

Convorbirile au abordat cateva dintre cele mai importante provocari cu care se confrunta Ciprul, a spus Barroso.

"Ciprul se mentine ferm ancorat in Uniunea Europeana, iar UE este hotarata sa sprijine Ciprul si pe ciprioti in aceste vremuri extrem de dificile", a subliniat seful executivului european.

Barroso a adaugat ca programul convenit cu Nicosia in schimbul ajutorului financiar pentru insanatosirea sistemului sau bancar este "vehiculul care va permite relansarea economiei cipriote".

"Situatia din Cipru dovedeste ca intarzierile sunt foarte costisitoare, iar cei care sufera mai mult sunt cetatenii. De aceea este esential sa nu se mai piarda timp", a estimat oficialul european.

In acest sens, Barroso a subliniat necesitatea de "a ajuta Ciprul sa faca fata consecintelor sociale ale socului economic" prin rapida mobilizare a fondurilor in cauza.

La randul sau, Anastasiades a multumit pentru sprijinul Comisiei Europene "in aceste vremuri dificile".

"Este important sa se recunoasca eforturile guvernului si ale cetatenilor", a afirmat seful statului cipriot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri europene Cipru, #Barroso ajutor financiar Cipru, #reforme economice Cipru, #criza economica Cipru , #Cipru