Danemarca acorda 8 miliarde euro companiilor si amana plata TVA

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 17:10
2101 citiri
Danemarca acorda 8 miliarde euro companiilor si amana plata TVA

Guvernul danez va pune la dispozitia intreprinderilor lichiditati de 60 de miliarde coroane (8 miliarde euro) si va amana cu sase luni plata taxei pe valoare adaugata (TVA) si a impozitelor salariatilor, la trezoreria publica, a anuntat astazi premierul danez, relateaza AFP.

Decizia face parte dintr-un proiect de reforma fiscala ce va fi prezentat saptamana viitoare in parlament, cu scopul de "a stimula economia" afectata de criza financiara internationala, a declarat Anders Fogh Rasmussen, cu ocazia unei conferinte de presa.

"Data fiind situatia economica actuala, vrem sa folosim fiscalitatea ca un instrument de stimulare a economiei", a atras atentia oficialul danez, anuntand "un proiect de reforma a sistemului fiscal ce va intra in vigoare in 1 ianuarie 2010".

Pentru seful guvernului liberal-conservator, este esential ca "oamenii sa aiba in mana mai multi bani care sa contribuie la stimularea activitatii economice".

Dar, "este clar ca un acord referitor la o reforma fiscala trebuie sa contina o prelungire a inghetarii solide si ferme a majorarilor de impozite", a mai spus premierul danez, argumentand ca "un inghet al majorarii impozitelor, decis de la preluarea puterii in 2001, va reinnoi increderea din sanul familiilor si din cadrul intreprinderilor, ca sa actioneze si sa faca investitii".

Acest inghet "constituie un instrument necesar pentru asigurarea securitatii de care este nevoie pentru a suscita un nou optimism", a mai estimat oficialul danez.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#lichiditati, #reforma fiscala, #impozite, #economie, #investitii , #Danemarca