Danemarca cere Europei sa stranga randurile

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 12:03
1822 citiri
Danemarca cere Europei sa stranga randurile

Danemarca a cerut marti Europei sa stranga randurile, in timp ce ministrii reuniti la Luxembourg pentru a pregati summitul UE se pregatesc pentru votul din Parlament slovac privind mecanismul de salvare a tarilor din Zona euro care se confrunta crize financiare, potrivit NewsIn.

"Vrem sa transmitem un mesaj clar ca este foarte important sa stam uniti in Europa - sa nu existe tari care merg pe drumul lor atunci cand solidaritatea are o mare importanta", a declarat ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen.

"Sper ca Slovacia va lua decizii importante, ce vor face posibil ca UE sa continue sa sustina politica de stabilizare pentru Uniune", a afirmat Wammen.

Danemarca va prelua presedintia prin rotatie a UE in luna ianuarie.

Parlamentul slovac urmeaza sa se pronunte marti prin vot aszupra unui mandat extins pentru mecanismul de stabilitate financiara in zona euro.

Toate celelate 16 state care au aderat la moneda unica au aprobat schimbarile, pe care liderii UE le-au prezentat drept cruciale in rezolvarea crizei deficitelor, care a determinat deja trei tari din Zona euro sa ceara pachete de salvare.

Pachetul prevede suplimentarea fondurilor de care dispune mecanismul de stabilitate financiara la 440 de miliarde de euro.

Insa liderul neoliberalilor slovaci a declarat luni ca formatiunea sa, SaS, nu va sustine reformele, ceea ce poate impiedica formarea unei majoritati in Parlament si ar putea duce la blocarea pachetului.

Criza din Zona euro se afla in centrul atentiei inainte de summitul UE din 23 octombrie, de la Bruxelles, si de reuniunea liderilor G20, din 3-4 noiembrie, de la Cannes.

#danemarca, #europa, #ministri europa, #summit ue, #criza zona euro , #Danemarca