Ponta are exemple de succes: De ce apreciaza economia din Danemarca

Marti, 26 Februarie 2013, ora 17:38
1697 citiri
Ponta are exemple de succes: De ce apreciaza economia din Danemarca

Premierul Victor Ponta a declarat marti, la Copenhaga, ca imbunatatirea relatiilor economice si confirmarea relatiei politice constituie principalele obiective ale vizitei efectuate in Danemarca.

"Relatiile noastre bilaterale au fost intotdeauna excelente, dar relatiile bune trebuie pastrate si sunt foarte bucuros sa fiu primul sef al Guvernului roman care viziteaza Danemarca dupa 2004. Cel mai important aspect al acestei vizite a fost confirmarea relatiei politice, dar si incercarea de a avea mai multe contacte economice", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul danez, Helle Thorning-Schmidt.

El a sustinut ca "Danemarca reprezinta pentru Romania un exemplu excelent de buna guvernare, de crestere verde, de eficienta energetica si de utilizare a tehnologiilor moderne in agricultura".

Premierul a afirmat ca i-a asigurat pe oamenii de afaceri danezi ca sunt bine veniti in Romania si ca tara noastra are nevoie de investitii in energie si agricultura.

"Sunt foarte optimist ca vor investi mai mult companiile daneze si ca vom reusi sa cream locuri de munca - acesta fiind scopul nostru cel mai important - aici in Danemarca si sa asiguram crestere economica in Romania, sa le oferim oamenilor un viitor mai bun", a spus Ponta.

El i-a multumit premierului danez pentru pozitia constanta a guvenului sau in favoarea aderarii Romaniei la Schengen, precum si pentru sprijinul exprimat ca tara noastra sa joace un rol mai important in UE.

Premierul danez a aratat ca relatiile dintre Romania si Danemarca se consolideaza tot mai mult.

"Danemarca si Romania au fost intotdeauna parteneri apropiati si aliati si relatiile noastre bilaterale devin tot mai stranse. Ma bucur sa constat ca, in ceea ce priveste schimburile comerciale, relatiile noastre sunt tot mai bune, ceea ce e bine pentru Romania, precum si pentru Danemarca", a afirmat Helle Thorning-Schmidt.

Ea a precizat ca a convenit cu Victor Ponta sa amelioreze parteneriatul romano-danez in ceea ce priveste cresterea verde, ca au discutat si subiecte de pe agenda europeana, despre urmatorul cadru financiar multianual si a exprimat sustinerea pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta vizita Danemarca, #Ponta declaratii Danemarca, #Ponta exemplu Danemarca , #Danemarca