Sarkozy considera ca Rusia si China incurajeaza regimul sirian sa continue violentele

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 09:40
1661 citiri
Sarkozy considera ca Rusia si China incurajeaza regimul sirian sa continue violentele

Statele care "au impiedicat Consiliul de Securitate sa condamne" masacrele continue din Siria "incurajeaza regimul sirian sa continue politica sa nemiloasa si fara speranta", a declarat sambata presedintele francez Nicolas Sarkozy intr-un comunicat al Presedintiei.

"Utilizarea masiva a fortei armate, recurgerea generalizata la tortura, violentele asupra a sute de copii sunt revoltatoare", a adaugat Presedintia franceza care considera ca "cei care ordona, comit sau lasa sa se petreaca aceste crime impotriva umanitatii trebuie sa raspunda".

"Presedintele Republicii regreta profund ca din cauza votului celor doua membre permanente si in pofida sustinerii celorlalte 13 state membre Consiliul de Securitate nu a putut, pentru a doua oara, sa se exprime cu privire la situatia din Siria", a declarat Presedintia.

"Din martie 2011 regimul de la Damasc nu a raspuns aspiratiilor legitime ale poporului sirian catre libertate si democratie decat prin represiuni violente si promisiuni goale", a mai reclamat Sarkozy.

#Sarkozy Siria, #Sarkozy China, #Sarkozy violente Siria , #Diplomatie