FMI discuta acordarea unui credit Egiptului

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 17:23
1126 citiri
FMI discuta acordarea unui credit Egiptului
Imprumut de la FMI

O delegatie a FMI va vizita Egiptul la mijlocul lunii ianuarie, pentru a discuta despre acordarea unui imprumut in valoare de 3,2 miliarde de euro guvernului de la Cairo, a declarat duminica ministrul de finante Mumtaz al-Saeed.

"FMI nu a formulat termeni speciali pentru ajutorul pentru Egipt", a precizat oficialul, confrom NewsIn.

Potrivit unor informatii vehiculate anterior, organizatiile financiare internationale au insistat ca Egiptul sa restrictioneze subventiile bugetare pentru alimente si combustibil.

Al-Ahram scrie si ca ministrul comertului si industriei externe, Mahmoud Isa, va conduce o delegatie a tarii la Washington in perioada 17-20 ianuarie, pentru a discuta acordarea unui pachet de asistenta de urgenta.

Partile vor analiza si posibile investitii ale SUA in proiecte majore din Egipt, inclusiv intr-o zona industriala pentru afaceri mici si mijlocii, ce ar permite crearea a circa 500.000 de locuri de munca.

Luna trecuta, premierul Kamal al-Ganzouri a acuzat comunitatea internationala pentru ca nu a oferit ajutorul financiar promis dupa indepartarea de la putere a lui Hosni Mubarak, in februarie 2011.

In plus, economia Egiptului a pierdut 9 miliarde de dolari, inclusiv in investitii straine, in ultimele luni, din cauza instabilitatii sociale din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finantare fmi, #fond monetar international, #economie egipt, #hosni mubarak, #delegatie fmi , #Egipt