Razboi mondial, pana in iarna - Analist american

Vineri, 27 Mai 2011, ora 23:21
33159 citiri
Razboi mondial, pana in iarna - Analist american

Gerald Celente, un bine cunoscut analist american, avertizeaza ca revoltele din Iran sau Spania constituie inceputului unui nou razboi mondial.

Protestele deja violente au la baza preturile la alimente, lipsa de locuri de munca si inegalitatea.

Nu este prima oara cand Celente iese cu astfel de previziuni.

In 2010, analistul sustinea ca anul acesta va aduce numeroase rasturnari de regimuri. Pana acum, nu pare a se fi inselat foarte mult, noteaza Business Insider.

"Constanti in astfel de revolutii sunt factorii care le provoaca. Preturile la alimente sunt la niveluri record. Ratele de somaj, la fel. Tinerii cu varste intre 18 si 28 de ani stau cu diploma de studii in buzunar, fara sa isi poata gasi un loc de munca", argumenteaza Gerald Celeste.

Potrivit acestuia, este de ajuns sa ne uitam la ce s-a intamplat in Egipt.

"Venitul mediu era de 10 dolari pe zi. Asta in cel mai bun caz. Populatia stie adevaraul, este desteapta, nu mai este ca in epoca feudala. In epoca neo-feudala, oamenii stiu sa tina scorul".

Potrivit acestuia, ce s-a intamplat in Spania este ingrijorator si nici macar nu s-a dat la stiri.

La conducerea miscarilor de revolta se afla tineri, mai destepti ca niciodata, care stiu cum stau lucrurile.

"Este clar, pentru ei. Cu oricine ar vota, este exact acelasi lucru. E ca si cum ar trebui sa aleaga intre familia mafiota Gambino sau Bananno. Dar ei vor o a treia optiune si sunt pregatiti sa reia de unde au ramas egiptenii, daca este nevoie".

Gerald Celente, care este si fondatorul Institului de Cercetare a Trendurilor, crede ca spaniolii vor iesi in strada nu se vor lasa usor pentru ca atunci cand nu ai nimic de pierdut, iti pierzi cumpatul.

"Acestia sunt tinerii de astazi, absolventi de facultate, conectati, care stiu sa foloseasca retelele de socializare. Asa ii conving pe ceilalti sa li se alature".

"Aceste revolutii se vor raspandi in toata Europa, in aceasta vara. Pana in iarna, revolta va fi globala".

Printre predictiile lui Gerald Celente, citat deseori in The New York Times, Washington Post, The Wall Street Journal sau Financial Times, se numara previziunile despre recesiune, facute inca din 2004.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#egipt, #gerald celente, #razboi, #razboi mondial, #revolutii, #spania , #Egipt