SUA dau inapoi in fata ISIL? Armata americana se retrage din Peninsula Sinai

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 18:09
3591 citiri
SUA dau inapoi in fata ISIL? Armata americana se retrage din Peninsula Sinai
Foto: Wikimedia

Pentagonul a decis sa-si retraga trupele dintr-o baza militara aflata in nord-estul Peninsulei Sinai, din Egipt.

Miscarea vine ca urmare a cresterii riscului de atacuri ale gruparii teroriste Statul Islamic, anunta informeaza Defense News, care citeaza informatia difuzata de CNN.

Americanii ar urma sa-si concentreze fortele in sudul peninsulei egiptene, o zona considerata mai sigura de catre expertii in securitate, aceasta miscare fiind in curs de negociere cu oficialii din Egipt si Israel.

Intre cele doua state din Orientul Mijlociu a fost incheiat un acord de pace in 1979, stabilitatea din regiune fiind vizata de o misiune de observatori militari multinationali (MFO).

Aproximativ 700 de militari americani fac parte din trupele MFO cantonate in Peninsula Sinai, baza principal fiind la El-Gorah, in imediata vecinatate a Fasiei Gaza.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, a refuzat sa infirme sau sa confirme zvonul retragerii trupelor americane din nord-estul peninsulei egiptene.

"Ramanem total dedicati obiectivelor misiunii MFO si vom continua sa veghem asupra respectarii acordului de pace dintre Egipt si Israel.

Suntem in contact permanent cu comandamentul MFO si ne ajustam efectivele militare in calitate de garanti ai pacii", a explicat, destul de ambiguu, oficialul din Pentagon.

In acelasi timp insa, Washingtonul se arata ingrijorat de cresterea amenintarilor teroriste din regiune.

O retragere de pe actualele pozitii nu ar fi un eveniment singular, luna trecuta Comandamentul European al Armatei SUA luand decizia sa evacueze personalul civil si familiile militarilor din baza aeriana de la Incirlik, Turcia, de teama unor atentate ale Statului Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenintare terorista Egipt, #Statul Islamic, #militari americani Egipt, #teroristi Egipt , #Egipt