Violentele din Orientul Mijlociu au dus la cresterea pretul aurului

Luni, 21 Februarie 2011, ora 23:18
1740 citiri
Violentele din Orientul Mijlociu au dus la cresterea pretul aurului

Pretul aurului a depasit luni 1.400 dolari pe unice, pentru prima oara in ultimele sapte saptamani, din cauza violentelor din nordul Africii si Orientul Mijlociu care au sporit interesul investitorilor pentru plasamente sigure, informeaza Mediafax

Tensiunile s-au extins in regiune din Egipt si Tunisia, unde protestele au dus la inlaturarea presedintilor, in ultima luna.

Cotatia aurului spot a atins un maxim de 1.403,38 dolari pe uncie, iar la ora 14:54 GMT era tranzactionat la 1.402,80 dolari pe uncie.

Aurul a incheiat tranzactiile de vineri de la New York la 1.388,58 dolari pe uncie.

Pretul aurului cu livrare in aprilie a avansat cu 15 dolari, la 1.403,60 dolari pe uncie, dupa un maxim al tranzactiilor de 1.404,30 dolari pe uncie.

Zeci de oameni au fost ucisi noaptea trecuta in Libia, in conditiile in care proteste antiguvernamentale au izbucnit pentru prima oara in capitala Tripoli, iar cladirea Parlamentului a fost incendiata.

Proteste violente pun in pericol si dinastiile aflate la conducere in Bahrain si Yemen.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#violentele din orientul mijlociu, #pretul aurului, #aur, #protestele din egipt, #proteste , #Egipt