Zone turistice din Egipt, afectate de deversari de la o platforma petroliera din Marea Rosie

Luni, 21 Iunie 2010, ora 14:43
2788 citiri
Zone turistice din Egipt, afectate de deversari de la o platforma petroliera din Marea Rosie

Petrolul deversat de la o platforma petroliera, situata pe coasta egipteana a Marii Rosii, pericliteaza viata submarina din apropierea statiunilor turiste, a anuntat duminica o organizatie neguvernamentala egipteana pentru protectia mediului, informeaza Mediafax.

Deversarile au aparut la nordul statiunii Hurghada si in regiunea din apropierea sa, care atrage anual milioane de turisti datorita bogatiei mediului submarin, a declarat directorul organizatiei Hurghada Environmental Protection and Conservation Agency (HEPCA), Amr Ali.

"Acest lucru a inceput in urma cu cinci zile si companiile responsabile nu au informat pe nimeni. Este o catastrofa", a precizat Ali, adaugand ca petele de petrol au inceput sa polueze zonele protejate si sa afecteze plajele turistice.

"Intreprindem toate actiunile legale pentru a nu se raspandi mai mult", a mentionat Ali, dar a refuzat sa dezvaluie numele companiilor in cauza invocand motive juridice.

Ministerele Mediului si Turismului au dat asigurari, la randul lor, ca deversarile de petrol sunt tinute sub control si ca sunt luate masuri pentru a "combate poluarea", a anuntat agentia oficiala Mena.

Ministrul Mediului, Maged George, si cel al Petrolului, Sameh Fahmy, au vizitat sambata zona afectata.

Potrivit directorului HEPCA, aceasta mobilizare nu este suficienta.

"Vizitele nu folosesc la mare lucru. Am dori un plan de actiune clar si sa fie aplicate norme mai stricte in privinta platformelor pentru a proteja zonele naturale", a declarat el.

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#deversari, #egipt, #petrol, #plaje, #turistic , #Egipt