Bogatii din Elvetia nu primesc facilitati fiscale

Sambata, 09 Martie 2013, ora 14:49
2039 citiri
Bogatii din Elvetia nu primesc facilitati fiscale
Foto: Reuters

Autoritatile din Elvetia nu vor sa auda de facilitati fiscale pentru bogati si au respins initiativa ce viza abolirea sistemului fiscal care le permite strainilor bogati cu resedinta in Elvetia sa plateasca mai putine taxe, a anuntat vineri Consiliul Federal.

Guvernul elvetian a evidentiat in special importanta acestui sistem de impozitare pentru incasarile fiscale ale tarii, reamintind intr-un comunicat ca a platit 668 de milioane de franci elvetieni (539 de milioane de euro) Confederatiei, precum si cantoanelor si comunelor in 2010, potrivit AFP.

Consiliul Federal a adaugat ca in 2012 au fost adoptate deja masuri pentru a inaspri conditiile de taxare pentru straini cu scopul de a imbunatati felul in care este perceput acest sistem de catre populatia elvetiana.

"Consiliul Federal vede in aceasta decizie un compromis intre exigentele privind echitatea si cele care afecteaza atractivitatea pietei financiare", subliniaza guvernul in comunicat.

O initiativa intitulata "Stop privilegiilor fiscale pentru milionari (abolirea facilitatilor fiscale)!" a fost depusa in septembrie 2012 de partidul "Stanga", o miscare politica ce se situeaza la stanga socialistilor elvetieni.

Aceasta initiativa este sustinuta de Partidul Socialist, de Verzi si de sindicatele elvetiene. In Elvetia, cetatenii pot cere ca o propunere de lege sa fie supusa unui referendum cu conditia sa fie stranse anterior cel putin 100.000 de semnaturi in favoarea initiativei.

Peste 5.000 de persoane beneficiaza de facilitati fiscale in Elvetia. Anumite cantoane au abrogat totusi acest sistem, in special Zurich si Basel.

#facilitati fiscale bogati Elvetia, #impozitare straini bogati Elvetia, #taxe rezidenti straini Elvetia, #privilegii fiscale Elvetia , #Elvetia