Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Elcomex EN SRL de catre Repower AG din Elvetia

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 16:08
1312 citiri
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Elcomex EN SRL de catre Repower AG din Elvetia

Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Repower AG din Elvetia prin dobandirea controlului unic asupra traderului de electricitate SC Elcomex EN SRL din Romania, potrivit unui comunicat emis luni de autoritatea de concurenta, informeaza NewsIn.

"Analiza efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei (nr.21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal, nu are ca efect inlaturarea, denaturarea sau restrangerea semnificativa a concurentei", spun reprezentantii Consiliului Concurentei.

Repower AG este o societate comerciala organizata conform legilor elvetiene avand ca obiect de activitate productia, transportul, distributia si furnizarea de energie electrica pe pietele din Elvetia, Italia, Germania.

In Romania, grupul Repower este prezent prin intermediul societatilor Re Energie SRL si RE Trading CEE sro Praga, dintre care doar SC Re Energie SRL a desfasurat activitate pana in prezent, respectiv comercializarea de energie electrica incepand cu anul 2008..

SC Elcomex EN SRL este o companie romaneasca, avand ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice catre consumatorii industriali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concurentei, #consiliul, #elcomex, #preluare, #repower , #Elvetia