Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Elvetia a abolit secretul bancar

Elvetia a abolit secretul bancar

Elvetia a abolit secretul bancar si a anuntat vineri ca se va conforma la standardele Organizatiei Economice pentru Cooperare si Dezvoltare (OECD), in urma deciziilor similare luate de alte state europene, relateaza AFP.

Prin acceptarea standardelor OECD, Elvetia se angajeaza sa sustina schimbul de informatii cu alte tari, "pentru cazuri individuale si pe baza unor cereri concrete si justificate", a precizat guvernul intr-un comunicat.

Aplicarea acestei decizii se va face prin intermediul unor acorduri bilaterale legate de dubla impunere fiscala, subliniaza comunicatul.


Autoritatile elvetiene au precizat ca acceptarea standardelor OECD nu schimba, in fond, secretul bancar ce se afla in vigoare in cadrul confederatiei.


Elvetia "pastreaza secretul bancar si refuza transmiterea integrala automata a datelor", a avertizat guvernul, adaugand ca "sfera privata a clientilor este in continuare protejata de solicitarile externe nejustificate".


Cu cateva saptamani inaintea summitului G20 de la Londra, si in contextul in care Elvetiarisca sa fie inscrisa pe lista neagra a paradisurilor fiscale, autoritatile din confederatie au tinut sa sublinieze ca "secretul bancar nu sustine fraudele fiscale".


Anuntul a fost facut dupa ce Liechtenstein, Andorra si Belgia au abolit secretul bancar.


Austria a acceptat sa incalce secretul bancar "pentru cazuri individuale si pe baza unor suspiciuni justificate", a anuntat vineri ministrul austriac de finante, Josef Proll. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1295 ori