Elvetia blocheaza conturile lui Ianukovici si ale apropiatilor sai

Luni, 05 Mai 2014, ora 08:51
1569 citiri
Elvetia blocheaza conturile lui Ianukovici si ale apropiatilor sai

Procurorul federal al Elvetiei a inghetat active de 170 milioane de franci elvetieni (193,34 milioane dolari) in conturi bancare elvetiene apartinand fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici si persoanelor apropiate de acesta, a relatat duminica un ziar elvetian, informeaza Reuters.

Guvernul elvetian a ordonat inghetarea activelor a 20 de ucraineni, inclusiv Ianukovici si fiul sau Oleksander, la sfarsitul lunii februarie. In martie, el a adaugat numele altor noua ucraineni pe lista persoanelor vizate de aceste masuri.

Procurorul federal al Elvetiei a deschis cinci investigatii

Ziarul elvetian Zentralschweiz am Sonntag a declarat ca procurorul federal al Elvetiei a deschis cinci investigatii impotriva unor persoane suspectate de spalare de bani, iar activele inghetate in acest context sunt partial identice cu cele inghetate de guvern.

"Biroul procurorului federal a declarat ca in jur de 170 milioane de franci elvetieni au fost inghetati in legatura cu investigatiile", a afirmat ziarul.

Procuratura federala nu a putut fi imediat contactata pentru comentarii.

Situatia politica din Ucraina este foarte instabila cu zeci de persoane moarte vineri in revolte, cele mai mortale dupa ce prorusul Ianukovici a fost fortat sa fuga in februarie. Alegeri prezidentiale sunt programate la 25 mai, aminteste Reuters.

#elvetia ucraina, #splare bani ucraina, #elevtia active , #Elvetia