Elvetia intensifica lupta impotriva banilor nedeclarati din bancile sale

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 13:24
2342 citiri
Elvetia intensifica lupta impotriva banilor nedeclarati din bancile sale

Elvetia a decis sa intensifice lupta impotriva banilor straini nedeclarati plasati in bancile sale, care afecteaza relatiile tarii cu vecinii si partenerii economici, informeaza AFP.

Intr-un comunicat publicat vineri, guvernul elvetian a indicat ca "intensifica lupta impotriva abuzurilor vizand spalarea de bani sau fraudarea fiscului" si ca prezinta un program de actiuni cu doua componente.

Pe de o parte, in cadrul recomandarilor revizuite ale GAFI (grup de actiune impotriva spalarii de bani), Elvetia a decis sa considere "infractiunile prealabile spalarii de bani" ca fiind "infractiuni fiscale grave". Aceasta dispozitie este o noutate in dreptul elvetian, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Pe de alta parte, bancile vor trebui sa elaboreze un cod bazat pe un anumit numar de criterii care sa le permita sa stabileasca daca banii adusi de clientii lor sunt declarati sau nu. In caz de suspiciune, banca trebuie sa semnaleze acest lucru autoritatilor.

Programul elvetian anuntat vineri exclude ideea de autodeclarare fiscala a clientului, propusa de partide de stanga din Elvetia pentru a lupta impotriva banilor nedeclarati. Potrivit guvernului, instituirea acestei obligatiuni este dificila.

#Elvetia paradis fiscal, #acord fiscal Elvetia, #adapost evaziune fiscala, #spalare bani Elvetia, #autodeclarare fiscala Elvetia , #Elvetia