Elvetia iritata de afirmatiile lui Sarkozy cu privire la paradisurile fiscale

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 09:05
1648 citiri
Elvetia iritata de afirmatiile lui Sarkozy cu privire la paradisurile fiscale

Elvetia e nemultumita de comentariile presedintelui francez Nicolas Sarkozy la summitul G20 de la la Cannes, atunci cand el a denuntat "deficiente" in eforturile Confederatiei de a nu mai fi considerata un paradis fiscal.

"Nicolas Sarkozy are probabil o problema cu noi si nu stiu care", a declarat presedintele Confederatiei elvetiene, Micheline Calmy-Rey, intr-o emisiune televizata.

Calmy-Rey a adaugat ca i-a semnalat "nemultumirea" Elvetiei fata de aceste afirmatii si ambasadorului Frantei la Berna.

"Am fost surprinsi si foarte nemultumiti... Raspunsul nostru este sa spunem nu, Elvetia a adoptat standardele OCDE si ducem o politica de bani impozitati pe care o continuam cu multa coerenta prin acorduri de dubla impunere", a declarat presedintele Confederatiei.

Pesedintele Nicolas Sarkozy a precizat la incheierea summitului G20, pe 4 noiembrie, ca va fi publicata o lista cu tarile care adapostesc paradisuri fiscale. Aceste tari "vor fi ostracizate de comunitatea internationala", a adaugat Sarkozy.

"Antigua si Barbuda, Barbados, Botswana, Brunei, Panama, Seychelles, Trinidad si Tobago, Uruguay si Vanuatu nu sunt dotate cu un cadru juridic adaptat la schimbul de informatii fiscale.Elvetia si Liechtenstein inca nu sunt calificate" printre tarile ce au implementat un astfel de cadru, aminteste AFP.

#Sarkozy paradis fiscal Elvetia , #Elvetia