Elvetia paraseste 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 14:28
1469 citiri
Elvetia paraseste 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante

Elvetia va iesi vineri de pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante, la cinci luni dupa ce a fost introdusa de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) in aceasta categorie, relateaza AFP, informeaza NewsIn.

Miercuri, Statele Unite si Elvetia au semnat un protocol de conventie fiscala, pentru a ameliora schimburile de informatii intre cele doua tari.

"Este vorba despre al unsprezecelea acord de schimburi de informatii fiscale semnat de Elvetia, in conformitate cu standardele OCDE", a anuntat organizatia, intr-un comunicat.

"OCDE a mai fost informata ca Elvetia va semna curand un alt acord", ce va fi al doisprezecelea, minimul cerut pentru retragerea de la 'lista gri' a paradisurilor fiscale, intocmita in cadrul summitului G20 din aprilie.

"Elvetia reintra in categoria tarilor ce s-au conformat in mod substantial la standardele fiscale internationale", a subliniat OCDE, ce va lua in calcul aceste acorduri de vineri dimineata.

Elvetia a decis in martie sa se conformeze standardelor OCDE in materie de transparenta si schimburi de informatii fiscale, limitand practica secretului bancar.

#elvetia, #paradisuri, #ficale, #monaco, #ocde , #Elvetia