Elvetia poate castiga 3,3 mld. de euro din organizarea Jocurilor Olimpice in 2022

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 17:40
1617 citiri
Elvetia poate castiga 3,3 mld. de euro din organizarea Jocurilor Olimpice in 2022

Organizarea Jocurilor Olimpice de iarna din anul 2022 in statiunile elvetiene St Morritz si Davos ar genera intre 3,7 si 4 miliarde de franci elvetieni (3,3 miliarde euro), conform unui studiu prezentat marti de Comitetul de candidatura elvetian.

Cercetatori din cadrul unui institut si doua inalte scoli, care au realizat acest studiu pentru comitetul de candidatura au ajuns la aceste estimari bazandu-se pe "cheltuielile legate de candidatura, costurile de gestionare, investitiile si beneficiile suplimentare pentru turism".

Potrivit calculelor, pregatirea si organizarea Jocurilor ar genera 1,5 milioane nopti de cazare suplimentare, din care o treime sau jumatate in cantonul Grisons, unde se gasesc cele doua cunoscute statiuni de iarna, si ar produce locuri de munca pentru 12.000 - 15.000 de persoane pe an, pana in 2022.

Acelasi studiu adauga ca "la nivel fiscal, Elvetia ar fi de asemenea marea beneficiara", cu aproximativ 330 milioane euro din impozitele suplimentare generate de reteta Jocurilor.

Proiectul de candidatura, pentru care guvernul federal elvetian a promis deja garantii financiare, trebuie sa mai primeasca acordul populatiei din cantonul Grisons si ale celor doua comunitati din St Moritz si Davos, votul fiind programat pe 3 martie.

Conform unui sondaj publicat duminica de ziarul SonntagsBlick, proiectul de candidatura este sustinut de o majoritate fragila (54,6 la suta).

Orasul care va gazdui Jocurile Olimpice de iarna din 2022 va fi ales in cadrul unei Sesiuni a CIO care va avea loc la Kuala Lumpur, in Malayezia, intre 1 si 3 august 2015.

Dupa cum se stie, JO de iarna din 2014 vor avea loc la Soci (Rusia), iar cele din 2018 la Pyeongchang (Coreea de Sud).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocurile Olimpice iarna, #organizare Jocurile Olimpice Elvetia, #JO Elvetia 2022 , #Elvetia