Elvetia, Singapore si SUA, in topul tarilor care atrag talentele. Ce au in comun? In primul rand, un sistem de educatie bine dezvoltat

Marti, 23 Ianuarie 2018, ora 14:54
3423 citiri
Elvetia, Singapore si SUA, in topul tarilor care atrag talentele. Ce au in comun? In primul rand, un sistem de educatie bine dezvoltat
Foto: CC0 Creative Commons

Elvetia, Singapore si SUA sunt primele tari din lume cand vine vorba de stimularea si atragerea talentelor, conform unui indice realizat de Scoala franceza de afaceri INSEAD, transmite Bloomberg.

Pe locurile urmatoare se afla Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Olanda si Luxemburg.

Indicele masoara capacitatea a 119 state de a creste, a atrage si de a pastra talentele. Comparativ cu anul trecut, Elvetia si Singapore si-au mentinut pozitiile de lideri globali, iar SUA au urcat de pe locul patru pe trei.

Tarile din fruntea listei au cateva caracteristici comune: sisteme de educatie bine dezvoltate, mediul de afaceri si cerinte de reglementare flexibile, politici in domeniul fortei de munca care imbina adaptabilitatea si protectia sociala, deschiderea interna si externa.

In Asia, Australia si Noua Zeelanda au cele mai bune performante dupa Singapore (locurile 11 si, respectiv, 12), in timp ce Japonia este pe locul 20, iar China pe 43.

In privinta oraselor, pe primele locuri la atragerea talentelor sunt Zurich (Elvetia), Stockholm (Suedia) si Oslo (Norvegia). Opt din zece orase sunt din Europa, iar din afara continentului in top zece sunt doua orase americane, Washington si San Francisco.

La realizarea raportului, INSEAD a colaborat cu firma de resurse umane Adecco Group AG si compania indiana Tata Communications Ltd.

#Elvetia locuri munca, #SUA locuri munca , #Elvetia