Elvetia va oferi SUA date despre suspectii de evaziuni fiscale

Marti, 15 Iunie 2010, ora 16:22
1224 citiri
Elvetia va oferi SUA date despre suspectii de evaziuni fiscale

Parlamentul elvetian a votat un proiect prin care informatiile privitoare la suspectii de evaziuni fiscale vor fi transmise autoritatilor americane, relateaza BBC News online, transmite NewsIn.

Camera inferioara a Parlamentului elvetian a sustinut acordul, anuland decizia sa initiala de respingere, emisa saptamana trecuta.

Miscarea vizeaza anularea acuzatiilor SUA potrivit carora banca elvetiana UBS ajuta la evaziunea fiscala.

SUA sustin ca 4.450 dintre cetatenii lor au conturi secrete la UBS, dar au fost de acord sa renunte la actiuni legale impotriva UBS, daca detaliile despre detinatorii respectivelor conturi sunt predate pana la sfarsitul lunii august. 

Acum trebuie sa se pronunte Camera superioara a Parlamentului elvetian, iar votul final din partea Camerei inferioare va avea loc vineri.

De asemenea, multi cer un referendum pe aceasta chestiune, ceea ce ar putea intarzia decizia finala.

Opozantii se tem ca proiectul impune schimbari majore cu privire la legile legate de caracterul secret din domeniul bancar elvetian, care a ajutat bancile sa atraga multi bani de la clienti americani si europeni.

Insa bancherii si analistii sunt ingrijorati ca, daca nu se raspunde nemultumirii SUA, s-ar putea ajunge la falimentul UBS.

#elvetia, #evaziune, #fiscala, #sua , #Elvetia